Српски Srpski English

Улогујте се

Улогујте се

Претрага
Pronađite nas na

Ресурси

img

Европски покрет у Србији

Društveno, korisno, održivo: Kako osnovati socijalno preduzeće u Srbiji?

Врста ресурса: Књига

Аутор: Aleksandra Bobić, Dina Rakin

Издавач: Evropski pokret u Srbiji

Година издања: 2016

Језик: -

Област деловања: Оцд за европске интеграције - Програми и услуге ради стимулисања и ширења грађанске свести

Кључне речи: socijana ekonomija , socijalno preduzeće , osnivanje preduzeća , socijalno preduzetništvo

Опис ресурса:

Ideja za Vodič „Društveno, održivo i korisno - Kako osnovati socijalno preduzeće u Srbiji“ nastala je neposredno posle konferencije „Biznis za dobrobit zajednice“, koju smo organizovali u decembru 2015. godine. Na osnovu reakcija učesnika, stručnjaka, preduzetnika, aktivista, institucija i javnosti uopšte, bilo nam je jasno da je jedini način da unapredimo priču o socijalnom preduzetništvu i podignemo je na viši nivo tako što ćemo prethodno odgovoriti na osnovna pitanja i nedoumice, navesti glavne karakteristike modela koji nastaje u Srbiji, prikazati mogućnosti, aktuelne okvire, dinamiku i potencijal.

Publikacija je zamišljena kao kratak uvod u socijalno preduzetništvo kroz praktične informacije o aktuelnom okviru, pravnim formama, glavnim akterima, prednostima, manama, izazovima i iskustvima socijalnih preduzetnika prilikom osnivanja, upravljanja i razvoja aktivnosti. Nadamo se da će Vodič postati vredan izvor znanja za postojeće i buduće socijalne preduzetnike, kao i za one koji žele lično da se angažuju kako bi unapredili kvalitet života u svojim zajednicama. Za sve ostale, Vodič će biti, nadamo se, zanimljivo štivo koje će omogućiti da se bolje upozna svakodnevica socijalnih preduzetnika. Želimo da verujemo da će to upoznavanje doprineti i većem interesovanju za saradnju i većojpodršci i razumevanju za ove inicijative. Vodič sadrži i dileme s kojima su se socijalna preduzeća susretala, savete, ali i izraze zadovoljstva usled uspeha koje su na svom putu ostvarivala.

Vodič objavljuje Evropski pokret u Srbiji, jedna od prvih organizacija koja je pre bezmalo deset godina prepoznala značaj i potencijal socijalnih preduzeća, i od tada je aktivno uključena u projekte proučavanja, zagovaranja i promocije ovog modela poslovanja u Srbiji. Vodič je nastao u kooperaciji sa fondacijom Hajnrih Bel - predstavništvo Beograd, koja se aktivno bavi, između ostalog, društvenom emancipacijom marginalizovanih, socijalnim inovacijama i održivim razvojem, a uz podršku EURICSE - Instituta za proučavanje zadruga i socijalnih preduzeća.+

Оцена 0.0
број оцена: 0
Оцени
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Коментари

Још увек нема коментара

Пошаљи коментар

За слање коментара морате бити пријављени

или