Српски Srpski English

Улогујте се

Улогујте се

Претрага
Pronađite nas na

Подржи

Новчана

У токуДо сада изразило жељу: 0

Култура на ДАР 6 - кампања за очување и промоцију културне баштине

Уметност, култура, информисање
01. 06. 2019.

Циљна група којој је пројекат намењен

Општа популација

Краћи опис пројекта

Друштво за академски развој од 1. марта до 1. маја 2019. године организује шесту сезону најпопуларније кампање за промоцију и очување културне баштине и позива вас да се придружите на узбудљивом путовању кроз културу и историју Србије!

Основна идеја кампање је да се грађани Србије подстакну да начине фотографију или сниме филм у трајању до 3 минута о свом омиљеном културном добру у месту у коме живе и да на тај начин допринесу промоцији места, људи и догађаја важних за културу Србије.

Кампању „Култура на ДАР" је као пилот-пројекат започело четворо волонтера, без организације иза себе, без подршке, финансија или контаката. Данас је то кампања која вреди више од 9.000 евра по циклусу, у коју је сваке године укључено све више појединаца и организација, школа и институција. До сада је снимљено 155 кратких филмова и 307 фотографија у оквиру ове кампање, а пристигли су из стотинак места широм Србије. Прошлогодишњи филмови су имали више од 14.000 прегледа. Жири чине угледни људи у домену културе, попут Бранимира Гајића, Дејана Ристића, Александра Тешића, Бојане Ибрајтер Газибаре и Бојане Племић, а само прошле године награде је обезбедило 37 дародаваца. Захваљујући Данилу Крловићу – Контразену и Вуку Боричићу, кампања је добила и маскоту – Краљевића Мравка.

Нова сезона кампање још није почела, али ми јесмо са радом – осмислили смо радионице специфичне за неколико различитих места у Србији, чији је циљ да активно укључе што више ученика основних и средњих школа, који ће ове године бити наша примарна циљна група. Током наредних месеци, промовисаћемо културу, кампању и наше партнере широм Србије, а све то пратити путем сајта који је прерастао у портал посвећен култури – kulturanadar.dar.org.rs.

Начин на који се може помоћи

- Новчаном донацијом - Робном донацијом

Потребан износ: 500.000 динара
Остали подаци везани за донацију (жиро рачун, paypal и сл.)

Жиро-рачун: 325-9500600051382-37 PayPal: https://paypal.me/darakademski За робне донације јавите се на: office@dar.org.rs

Подржи пројекат