Српски Srpski English

Улогујте се

Улогујте се

Претрага
Pronađite nas na

Пројекти

Почео волонтерски камп „Планина Кукавица“

17. 08. 2016.

Аутор: Удружење Народни парламент

Доласком волонтера у планинарски дом Прека вода на планини Кукавица, јуче је званично почео волонтерски камп у организацији Удружења Народни парламен

Почео волонтерски камп „Планина Кукавица“

Доласком волонтера у планинарски дом „Прека вода“ на планини Кукавица, јуче је званично почео волонтерски камп у организацији Удружења Народни парламент и Планинарско-скијашког друштва „Кукавица“.

Укупно десет волонтера из целе Србије, уз помоћ и подршку локалних волонтера и два камп-лидера, учествоваће у сређивању планинарског дома на планини Кукавици (фарбање, кречење, чишћење околине од вишка вегетације…) као и у уређењу околних планинских стаза (израда и постављање путоказа, маркера и сл). Волонтери ће у слободно време имати прилике да прошетају планинским стазама, фотографишу нетакнуту природу, направе краће излете до врха Кукавице и кањона реке Вучјанке где могу да посете хидроелектрану саграђену 1903. године, а учествоваће и у радионицама оријентиринга.

WP_20160816_15_19_33_Pro_LIWP_20160816_15_18_41_Pro

Планина Кукавица је драгуљ југа Србије, предео изузетне природне лепоте и станиште многобројним биљним и животињским врстама. Планина је скоро у потпуности прекривена боровом и храстовом шумом и лековитим биљем, а међу љубитељима природе важи за ваздушну бању. Кукавица се налази се на око 28км јужно од Лесковца.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Камп реализује Удружење Народни парламент у сарадњи са Планинарско-скијашким друштвом „Кукавица“ и Младим истраживачима Србије, а у оквиру пројекта „Млади су закон – Јабланички и пчињски одруг“. Пројекат финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.

Logo-(za Word, sa-cirilicnim-tekstom-Verdana) logo-mladi-su-zakonLogo MOSlogo mis

Уколико желите да пријавите непримерен садржај контактирајте администратора.

Коментари

Још увек нема коментара

Пошаљи коментар

За слање коментара морате бити пријављени

или