Српски Srpski English

Улогујте се

Улогујте се

Претрага
Pronađite nas na

Пројекти

Едукативне представе „Насиље нема оправдања“

14. 12. 2015.

Аутор: Фондација Тијана Јурић

У сарадњи са Центром за развој неформалног образовања, Фондација 'Тијана Јурић' обезбедила до краја ове године извођење представа 'Насиље нема оправ

Едукативне представе „Насиље нема оправдања“

У сарадњи са Центром за развој неформалног образовања, Фондација "Тијана Јурић" обезбедила до краја ове године извођење представа "Насиље нема оправдањa" у пет основних школа. 

На овај начин, фондација ће у наредном периоду, паралелно са одржавањем едукација о безбедној употреби интернета "Тијана клик", проширити своје активности на пољу едукације деце о насиљу и безбедности.

- С обзиром на то да свакодневно добијамо упите и захтеве директора и наставног кадра да дођемо и одржимо едукацију у њиховим школама, донели смо одлуку да појачамо активности и да бар у овом периоду тај сегмент превентивног деловања против насиља на интернету проширимо и ученицима скренемо пажњу и на остале видове насиља попут физичког, породичног и вршњачког злостављања. Глумци ће прву представу извести 25. новембра у Основној школи "Вук Караџић" у Бајмоку, месту у ком је Тијана проводила доста времена - рекао је Игор Јурић најављујући почетак новог пројекта.

Представа "Насиље нема оправдања" ауторско је дело глумца Зијаха Соколовића, који је сценарио писао у сарадњи са психолозима и социјалним радницима. 

На годишњем конгресу Мреже земаља ЕУ за превенцију криминалитета, одржаном у Литванији 2013. године, ова представа је проглашена најбољим пројектом у Европској Унији у превенцији криминалитета и насиља у породици. На почетку је извођена у школама у Хрватској, а у 2014. је доживела и своју премијеру у Србији. Од тада до данас изведено је више од 120 представа у основним и средњим школама.

Уколико желите да пријавите непримерен садржај контактирајте администратора.

Коментари

Још увек нема коментара

Пошаљи коментар

За слање коментара морате бити пријављени

или