Српски Srpski English

Улогујте се

Улогујте се

Претрага
Pronađite nas na

Пројекти

Почео менторинг за спровођење најбољих бизнис планова повратничких заједница на Косову*

19. 07. 2015.

Аутор: Центар за равномерни регионални развој

Током јуна и јула месеца ЦенТриР је одржао три менторске посете повратничким заједницама на Косово*, чији су бизнис планови награђени набавком опреме

Почео менторинг за спровођење најбољих бизнис планова повратничких заједница на Косову*

Током јуна и јула месеца ЦенТриР је одржао три менторске посете повратничким заједницама на Косово*, чији су бизнис планови награђени набавком опреме у вредности од 50.000 ЕУР у оквиру пројекта „Подршка одрживом повратку на Косово* и реинтегарцији интерно расељених лица“, који спроводи АСБ Канцеларија у Србији, а финансира га Европска унија.

Две групе повратника, од по 5 чланова из општина Гњилане и Исток, су добиле опрему за започињање малог приватног бисниса, како би осигурали економску будућност својих породица и економски оснажили повратничку заједницу у својим местима. Корисници из Шилова (општина Гњилане) су регистровали фирму за прозводњу полиетиленских кеса и амбалаже, док су корисници из Осојана (општина Исток) покренули рад земљорадничке задруге, која ће у почетку обрађивати 80ха и производити сточну храну. ЦенТриР ће наредних месеци одржавати менторске састанке са корисницима чији је основни циљ превазилажење препрека у реализацији одобрених бизнис плана и пословно саветовање.

У септембру би требало да буде одобрено још неколико бизнис планова повратничких заједница на Косову*, чији ће носиоци најпре проћи бизнис старт-уп тренинг, а након регистрације фирми и набавке опреме, ће и сами бити укључени у менторску подршку за успешно започињање пословања.

 

Уколико желите да пријавите непримерен садржај контактирајте администратора.

Коментари

Још увек нема коментара

Пошаљи коментар

За слање коментара морате бити пријављени

или