Српски Srpski English

Улогујте се

Улогујте се

Претрага
Pronađite nas na

Обавештења

СББ и даље крши права потрошача

21. 11. 2016.

Аутор: Удружење Народни парламент

Након што је Народни парламент покренуо поступак пред Министарством трговине против једног од највећих оператера кабловске телевизије, интернета и те

СББ и даље крши права потрошача

Након што је Народни парламент покренуо поступак пред Министарством трговине против једног од највећих оператера кабловске телевизије, интернета и телефоније, СББ – Српске кабловске мреже, утврђено је да ова компанија крши колективне интересе потрошача тиме што обавезује своје кориснике неправичним уговорним одредбама.

consumer-affairs_02_temp-1390124106-52db9c4a-620x348

 Иако је решење Министарства трговине донето у јануару 2016. године, пословница компаније у Лесковцу по њему није поступила ни након 10 месеци.

Због тога смо поднели пријаву тржишној инспекцији, која је утврдила да оваквим поступањем трговац крши права потрошача и чини прекршај. Очекујемо да ће овакво понашање трговца бити санкционисано прекршајном казном, и да ће овај поступак допринети да уговори са корисницима услуга убудуће буду правични.

Уколико имате проблема или недоумица у вези остваривања потрошачких права, можете се обратити нашој правној служби на тел 016/3100110 или путем контакт форме на нашем сајту.

Уколико желите да пријавите непримерен садржај контактирајте администратора.

Коментари

Још увек нема коментара

Пошаљи коментар

За слање коментара морате бити пријављени

или