Српски Srpski English

Улогујте се

Улогујте се

Претрага
Pronađite nas na

Догађаји

Одржана Трибина "Одговорна набавка"

25. 10. 2018.

Аутор: Удружење предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом Републике Србије

Трибина 'Одговорна набавка-претпоставке за укључивање предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом у ланац добављач

Одржана Трибина "Одговорна набавка"

Трибина "Одговорна набавка-претпоставке за укључивање предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом у ланац добављача великих компанија" одржана је у организацији УИПС-а  у оквиру сајамске маинфестације Ј=ДНАКИ 25. октобра 2018. године, у хали 3А Београдског сајма. На Трибини су представљени различити облици подршке овим предузећима.

Весна ђорђевић из компаније "Утва" из Ковина представила је значај и важност оснивања предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом од стране компанија и облике континуиране подршке која се пружа предузећима за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом куповином њихових роба и услуга.

О ефектима расписаних резервисаних јавних набавки за компаније из јавног сектора, које истовремено као друштвено одговорне компаније на тај начин задовољавају своје потребе за одређеном робом и услугама и истовремено раде на пружању подршке ка отварању нових радних места и одржања запослења особа са инвалидитетом на Трибини је говорио Небојша Максимовић из компаније "Телеком".

Мирослав Јованчић из компаније "Lavazza" доо из Новог Сада је представио више него позитивно искуство ове компаније у реализацији уговора о пословно-техничкој сарадњи са предузећима за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидиетом путем којих послодавци могу да изврше своју обавезу запошљавања особа са инвалидитетом и да за исти новац обезбеде своје потребе, купујући робу и услуге ових предузећа, без додатних оперативних трошкова.

Заједнички став свих говорника био је да су све наведене компаније биле више него задовољне сарадњом са предузећима за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом када је реч о квалитету купљене робе, поштовању рокова и професионалном односу према преузетим обавезама.

Уколико желите да пријавите непримерен садржај контактирајте администратора.

Коментари

Још увек нема коментара

Пошаљи коментар

За слање коментара морате бити пријављени

или