Српски Srpski English

Улогујте се

Улогујте се

Претрага
Pronađite nas na

Акције

Знакови за узбуњивање,информисаност као део безбедности

12. 08. 2015.

Аутор: Истраживачки Центар за Одбрану и Безбедност

Током припреме програма образовне сврхе из области цивилне заштите, Академије националног развоја и Истраживачког центра за одбрану и безбедност, при

Током припреме програма образовне сврхе из области цивилне заштите, Академије националног развоја и Истраживачког центра за одбрану и безбедност, примећен је проблем недовољне упућености грађана у знакове за узбуњивање.

Обзиром на озбиљност и значај информација које се звучним путем преносе грађанима у случају ванредних и других околности одлучено је да, заједничким напорима, ове две ОЦД припреме и дистрибуирају неопходне информативне материјале које ће заинтересовани моћи да бесплатно преузму и истакну у зградама и другим јавним просторијама и објектима од јавног значаја.

Организатори ове акције, сматрају да ово представља један од видова на који организације цивилног друштва могу да на веома једноставан и битан начин допринесу јавној безбедности у нади да ће јавност препознати овакве и сличне иницијативе као и показати да у цивилном сектору постоје невладине организације које раде на корист друштвене заједнице.

У току првог дана акције исказано је задовољавајуће интересовање представника скупштина станара који су тражили ове материјале. Организатори, који су ову инцијативу финансирали сопственим средствима ОЦД.

Поводом почетка акције представници Истраживачког центра за одбрану и безбедност и Академије националног развоја, господин Милош Тишма и Филип Чолаковић, су упутили даљи позив другим ОЦД, институцијама и представницима грађанства да се укључе.

Обзиром на извештаје појединих тела која су такође истакла значај функционисања система осматрања и обавештавања, организатори су уверени да ће током ове акције бити дистрибуирано око 1000 информативних плаката.

Организатори поручују да је до бесплатних плаката могуће доћи контактирањем организација путем интернета.

Уколико желите да пријавите непримерен садржај контактирајте администратора.

Коментари 1коментара

Пошаљи коментар

За слање коментара морате бити пријављени

или