Српски Srpski English

Улогујте се

Улогујте се

Претрага
Pronađite nas na

Новости

Оцдоскоп је ту!

21. 05. 2015.

Овде можете прочитати више о пројекту

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије потписала је 14. фебруара 2014. године Споразум о спровођењу „Пројекта подстицајног окружења за развој цивилног друштва“, са Америчком агенцијом за међународни развој (USAID), а у оквиру Споразума о помоћи за боље функционисање управе од између Владе Републике Србије и Сједињених Америчких Држава потписаног 2010. године.


ОЦДоскоп
-у свакако представља једну од кључних компоненти пројекта. Ова веб платформа замишљена је као један од инструмената за подизање њихове видљивости и подстицање организација да сарађују међусобно, али и са актерима пословног и јавног сектора, као и члановима шире заједнице и медија. ОЦДоскоп се развија као свеобухватна база организација цивилног друштва на целој територији Србије коју ће бити могуће претраживати према сложеном систему критеријума - по областима делатности, локацији, капацитету, територији на којој делује, итд.

Верујемо да ће ОЦДоскоп, са својим могућностима и развијеним механизмима, имати широку примену не само у успостављању комуникације, умрежавању и партнерствима, већ и као канал подршке самим активностима организација којима је потребан простор, опрема, волонтери или новчана подршка.Пројекат је усмерен  на различите видове оснаживања сарадње између организација цивилног друштва и органа јавне управе и јединица локалне самоуправе, као и унапређење регулаторног оквира унутар ког цивилно друштво функционише. Активности пројекта између осталих подразумевају и спровођење широког консултативног процеса у креирању Националне стратегије за стварање подстицајног окружења за развој цивилног друштва у Републици Србији у периоду од 2015. до 2019. године, подизање капацитета свих релевантних актера у њеном спровођењу,  допринос умрежавању и оснаживању организација цивилног друштва кроз обуке за организације и успостављање националних и регионалних платформи у функцији унапређења подстицајног окружења за развој и одрживост цивилног друштва.

Уколико желите да пријавите непримерен садржај контактирајте администратора.

Коментари

Још увек нема коментара

Пошаљи коментар

За слање коментара морате бити пријављени

или